Skip to main content

«  View All Posts

Lägger ni Vinst på Era Priser? En Ärlig Titt på vår Prisstrategi.

januari 14th, 2024 | 2 min read

By Tobbe Lindgren

En våg som har pengar på ena sidan och två pilar. En som är grön och pekar upp, en som är röd och pekar ner. Allt på en blå bakgrund.

Hur mycket vinst lägger ni på era priser?

Det är en giltig fråga som ibland dyker upp.

Därför är det viktigt att vi ger en inblick i prissättningen som påverkar ditt projekt, ett område där öppenhet och rättvisa är av största vikt.

Förståelsen för hur din offert kommer till är en resa värd att ta en närmare titt på. Här kommer vi förklaras prissättningsfilosofin som bygger på tillit och gemensamma mål, en central del av kommunikationen mellan dig och din målare.

Diskussionen om vinstmarginaler är inte bara en ekonomisk detalj; det handlar om ett förtroende som är kärnan i alla affärsrelationer. Ett engagemang för transparens och ärlighet i prissättningen är vad du kan förvänta dig och värdesätter högt.

Varför Fullständig Transparens Är Din Rättighet

Transparens är inte bara ett modeord, det är en grundläggande rättighet som du har när det kommer till att förstå kostnaderna för ditt projekt.

Att hitta en balans mellan vad som är rättvist för dig som kund och vad som krävs för att hålla en tjänst hållbar är avgörande. Det handlar om att ta hänsyn till en mängd olika faktorer som bidrar till den slutliga kostnaden och den vinstmarginal som är standard i branschen.

Förstå Komponenterna i Din Offert

När din offert tas fram, inkluderas kostnader för:

  • material
  • arbetskraft
  • reseersättning
  • nödvändiga overheadkostnader som försäkringar och licenser.

En rimlig vinstmarginal reflekterar projektets omfattning och komplexitet och ligger normalt inom intervallet 8-15% på arbetskostnaden.

Målet är att hålla dessa marginaler rättvisa och rimliga, och att aldrig överdriva för att maximera vinsten på din bekostnad. Priser är alltid enligt senaste måleriavtal och materialprislistor från svenska grossister används för att säkerställa en korrekt och rättvis kostnadsberäkning.

Varför En Vinstmarginal Är Nödvändig För Kvalitet

Vinstmarginalen är inte bara en siffra på papperet; den är avgörande för att kunna fortsätta leverera tjänster av högsta kvalitet, behålla utlärda och erfarna medarbetare, och investera i en hållbar framtida service.

Vinst är inte en extra kostnad utan en väldigt viktig del av affärsmodellen som säkerställer att du får det bästa möjliga resultatet.

Ett Löfte till Dig: Rättvisa Priser För Kvalitetstjänster

Du förtjänar alltid konkurrenskraftiga och rättvisa priser. Det är viktigt att du känner att du får valuta för varje öre, inte bara genom det målningsarbete som utförs, utan också genom den service och professionalism som tillhandahålls.

Varför Billigare Alternativ Kan Kosta Mer i Längden

Om du letar runt så kommer du förr eller senare få erbjudanden om mycket lägre priser och jag förstår att det kan verka lockande. Men det är viktigt att tänka på vad du faktiskt får för pengarna.

Låga erbjudanden kan komma med dolda kostnader – sämre material, bristfälligt hantverk, och otillräckliga garantier som i slutändan kan innebära högre utgifter för dig.

Du förtjänar arbete som är pålitligt, håller hög kvalitet och som skyddas av ett bergsäkert garanti. Så när du jämför prisförslag, kom ihåg att rätt pris inte bara handlar om initiala kostnader, utan om värdet av ditt hem och din trygghet över tid.

Ditt Värde: En Tydlig Förklaring av Prissättningen

För att svara på din fråga i klarspråk: Ja, en vinstmarginal inkluderas för arbetskostnaderna, men alltid inom ett ansvarsfullt och rättvist intervall på 8-15%. Det är ett tecken på engagemang för att erbjuda dig transparenta priser och tjänster av hög kvalitet.

Det handlar inte bara om affärer, utan om att bygga långsiktiga relationer baserade på förtroende, värde och ärlighet.

 


Har du fler frågor som inte besvarades i denna artikel? Kontakta oss på Lindgrens Måleri genom att ringa 0721-67 16 15 eller klicka här för att skicka en email. Om du är redo att få en offert, var god, klicka här för att fylla i en offertförfrågan. Efter att vi tagit emot din förfrågan kommer vi att kontakta dig för att lyssna hur vi kan hjälpa dig på bästa sätt.

Tobbe Lindgren

Plankstrykaren bakom Lindgrens Måleri. Uppvuxen med spackel och pensel i händerna...och en stark misstanke om att det är färg, inte blod, som pulserar genom ådrorna. En lyckad dag börjar med ägg & bacon (samt några stänk tabasco) till frukost med ett stort glas färskpressad apelsinjuice.